Välivuosikokemuksia

Täältä löydät muiden kokemuksia vietetyistä välivuosista!
Jos haluat jakaa oman kokemuksesi välivuodesta muille, katso kirjoitusohjeet "ota yhteyttä" -sivultamme. 

Arto. Viidennellä yrityksellä lääkikseen

Arton matka lääketieteelliseen sisälsi käänteitä, jossa kaikki muu oikeastaan vaihtui, mutta vain päämäärä lääkikseen pysyi samana.

Lue lisää

Otto. Tietojärjestelmätieteisiin kahden välivuoden jälkeen

Vuosi armeijassa ja ympärillä puolikkaat välivuodet ennen opintoja.

Lue lisää

Saara. Eri vaiheiden kautta kasvatustieteisiin

Saaran päätyi viettämään välivuotta, sillä hän ei osannut päättää selkeää jatko-opintopaikkaa, eikä halunnut menettää ensikertalaisen asemaa yhteishaussa. Se olisi saattanut myöhemmin vaikeuttaa korkeakouluun pääsyä.

Lue lisää

Aino. Au pairista kasvatustieteisiin

Aino suoritti lukion 3,5 vuodessa, jonka jälkeen hänellä oli puolikas välivuosi, jolloin hän työskenteli apuohjaajana iltapäiväkerhossa. Päätös lukion pidentämisestä syntyi, kun Aino halusi lisäaikaa kirjoituksiin valmistautumiseen.

Lue lisää

Kaisa. Tauon kautta kauneudenhoitoalalle

Kaisa lähti lukiosta ammattiopistoon opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi. Päätös tuntui siinä hetkessä oikealta, mutta jo vuoden aikana Kaisalle kuitenkin valkeni, ettei hän haluakaan rakkaasta harrastuksesta itselleen ammattia.

Lue lisää

Emilia. Kauppatieteistä kohti kasvatustieteitä

Emilian tarina opiskelupaikan löytämisestä osoittaa kuinka tärkeää on seurata unelmiaan ja edetä kohti omannäköistä elämää. Hänen kokemuksensa korostavat itselleen armollisuuden tärkeyttä ja sitä, että mieli saa muuttua.

Lue lisää

Maija. Tarkoituksellisen välivuoden jälkeen kasvatustieteisiin

Maija valmistui lukiosta kolmessa vuodessa ja halusi jäädä tarkoituksellisesti välivuodelle. Hän oli pohtinut lukiossa mihin haluaisi, mutta koki tarvitsevansa hetken aikaa palautua lukio-opinnoista ja järjestellä elämää mieleisekseen.

Lue lisää

Sami. Liikunnanohjaaja (AMK) -opintoihin välivuosien kautta

Lukiossa Samin tulevaisuuden suunnitelmat olivat olleet auki, eikä mieluista opiskelupaikkaa löytynyt. Sami päätti lähteä testaamaan ravintola- ja catering -alaa lukion jälkeen.

Lue lisää

Riina. Useiden välivuosien kautta kasvatustieteisiin

Lukion jälkeen Riina ei tiennyt lainkaan mitä haluaisi lähteä opiskelemaan. Yliopistotarjonnasta kiinnosti laajasti moni ala, eikä selvyyttä ajatuksiin tullut ensimmäisenä hakukeväänä.

Lue lisää
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista