Usein kysyttyjä kysymyksiä

Haluan tukea ja ohjausta välivuoden suunnitteluun, mistä löydän sitä?

Voit ottaa yhteyttä lomakkeella Välivuosi.net -palvelun ohjaajiin (15.1.2024 asti). Muita välivuoden viettävälle ohjausta tarjoavia tahoja ovat ainakin Ohjaamo,  TE-Palvelut, lukiosi opinto-ohjaaja, KELA ja etsivä nuorisotyö.

Miten rahoitan välivuoden viettoni?

Yhtä ainoaa tapaa ei ole. Osa voi tukeutua vanhempiensa apuun, osa käy ansiotöissä ja joku tukeutuu KELAn tukiin tai yhdistelmä edellisistä. 

Haluaisin opiskella Avoimessa AMKssa tai yliopistossa. Mistä tiedän, mitä kurssit maksavat?

Selvitä asiaa sen Avoimen AMKn tai yliopiston verkkosivuilta, jossa haluaisit opiskella tai ota yhteys Opintotoimistoon (tai vastaava).
Avoimen korkeakoulun maksut ovat olleet yleensä hyvin kohtuullisia. Voit opiskella ensin vaikka yhden opintojakson ja kun saat varmuuden siitä, kiinnostaako ala, maksat seuraavan jne.

Mistä tiedän, paljon saan asumistukea, jos muutan omilleni välivuoden ajaksi?

KELAn laskurit auttavat eteenpäin.  

Jäin yhteishaussa kauas varasijoille, eivätkä opiskelupaikan ovet näytä aukenevan. Mitä nyt, onko edessä välivuosi?

Hyvin luultavasti edessä on välivuosi, mutta alakohtaiset erot, miltä varasijalta voi vielä nousta opiskelijaksi ovat erittäin suuret. Tutustumalla edellisen vuoden Hakijatilastoihin voit saada jonkinlaista suuntaa, onko vielä mahdollisuuksia. Pisterajat, aloituspaikkojen ja sitä kautta valittavien määrät vaihtelevat joka vuosi, joten edelllisen vuoden tilastoista saa suuntaa, mutta koko totuutta ne eivät kerro. 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista