Välivuosikokemuksia

Täältä löydät muiden kokemuksia vietetyistä välivuosista!

Sami. Liikunnanohjaaja (AMK) -opintoihin välivuosien kautta

Lukiossa Samin tulevaisuuden suunnitelmat olivat olleet auki, eikä mieluista opiskelupaikkaa löytynyt. Sami päätti lähteä testaamaan ravintola- ja catering -alaa lukion jälkeen.

Lue lisää

Riina. Useiden välivuosien kautta kasvatustieteisiin

Lukion jälkeen Riina ei tiennyt lainkaan mitä haluaisi lähteä opiskelemaan. Yliopistotarjonnasta kiinnosti laajasti moni ala, eikä selvyyttä ajatuksiin tullut ensimmäisenä hakukeväänä.

Lue lisää

Myy. Työnteon kautta sosionomiksi (AMK) opiskelemaan

Myy valmistui lukiosta ylioppilaaksi kolmen ja puolen vuoden aherruksen jälkeen ja vietti puolitoista vuotta lukio- ja korkeakouluopintojen välillä. Hän opiskelee nyt ensimmäistä vuotta ammattikorkeakoulussa sosionomiksi (AMK).

Lue lisää

Timo. Metsätieteisiin välivuoden jälkeen

Timo päätyi lukion jälkeen viettämään yhden välivuoden metsätieteistä haaveillen. Päätös välivuodesta tuli luonnostaan, sillä hän halusi käydä armeijan ennen opintojen aloittamista.

Lue lisää

Aleksi. Hallintotieteitä, johtamista ja johtamisen psykologiaa opiskelemaan parin välivuoden jälkeen

Aleksi valmistui lukiosta neljään vuoteen ja tiesi haluavansa jatkaa korkeakouluopintoihin. Valmistumisen kynnyksellä hänellä ei kuitenkaan ollut selkeää näkemystä siitä, mille alalle haluaisi opiskelemaan.

Lue lisää

Eve. Välivuosien aikana löytyi unelmien ala, liikuntabiologia

Eve päätti viettää lukion jälkeen välivuoden, sillä monet alat kiinnostivat, mutta mikään ei ollut ylitse muiden. Eve tiesi, että välivuosien aikana hän haluaa tehdä töitä, matkustella ja elää tapahtumarikkaita nuoruusvuosia.

Lue lisää
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista